Kraamtijd

Home / Kraamtijd

Een zorgeloze kraamtijd met Materna

Materna vindt het belangrijk dat je ook na de zwangerschap en bevalling een zorgeloze periode ervaart. Met onze persoonlijke zorg en ervaring kan je rustig herstellen van de bevalling en genieten van je pasgeboren kindje. Meld je bij ons aan voor de complete zorg en begeleiding waarbij jouw wensen centraal staan.

Aanmelden behandeling kraamtijd

Kraamzorg van Materna

Na de begeleiding bij de zwangerschap en de hulp bij de bevalling staan wij ook voor jou klaar voor de kraamtijd. Na de bevalling blijven wij verantwoordelijk voor de zorg voor jou en jullie pasgeboren baby. Zo komen we langs om zorg te verlenen, informatie en advies te geven en eventuele vragen te beantwoorden.

Daarnaast komen er na de bevalling nog andere zaken aan de orde zoals jouw persoonlijke herstel, borstvoeding en de geboorteaangifte. Ook hierbij helpen wij jou graag!

Kraamzorg in Hilversum

De eerste week na de bevalling nemen wij de kraamzorg op ons. De eerste week na de bevalling nemen wij de kraamzorg op ons. U kunt kiezen voor zorg onder 1 dak, korte lijnen en een fijne samenwerking tussen kraamverzorgende en verloskundige.

Tijdens deze kraambed periode vinden we het belangrijk dat je op je gemak bent en kunt genieten van je pasgeboren baby. Daarbij is altijd ruimte voor eigen ideeën en wensen.

Na deze eerste week dragen we de zorg verder over aan de huisarts en het consultatiebureau. Het consultatiebureau is onderdeel van Jeugd en Gezin en staat voor je klaar op het gebied van advies en ondersteuning voor een gezonde opvoeding.

De voordelen van Materna’s kraamzorg:

  • Deskundige begeleiding
  • Persoonlijke zorg & aandacht
  • Onze gediplomeerde medewerkers zijn ook borstvoedingsdeskundigen
  • Empathische en meedenkende zorg

Contact met onze kraamzorg

Verloskundigen Hilversum kraamzorg

Informatie over Geboorteaangifte

Na de geboorte moet binnen drie werkdagen de geboorteaangifte plaatsvinden bij de Burgerlijke stand in de gemeente waar je kindje is geboren. Daarbij tellen weekend- en feestdagen niet mee. 

Wanneer de baby thuis is geboren doe je aangifte in je woonplaats. Wanneer je in het ziekenhuis in Blaricum bent bevallen vindt de aangifte plaats in Eemnes. Houdt er rekening mee dat je voor de aangifte in Eemnes een afspraak moet maken. Bij veel gemeentes kunnen de aangiftes ook digitaal gedaan worden.

Wat neem je mee voor de aangifte:

  • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of verblijfsvergunning)
  • Indien getrouwd, het trouwboekje of partnerschapsboekje
  • Een bewijs van erkenning van het kind tijdens de zwangerschap (alleen als je niet getrouwd bent of geen geregistreerd partnerschap hebt)

Borstvoeding(coach)

Het geven van borstvoeding kan soms nog lastig gaan, zeker in het begin van de kraamtijd. Onze gediplomeerde medewerkers zijn allemaal opgeleid tot borstvoedingsdeskundige dus kunnen ook al je vragen op het gebied van borstvoeding beantwoorden. Daarnaast werken we samen met lactatiedeskundigen die jou ook kunnen helpen bij het voeden van je pasgeboren kindje.

Begeleiding & (Na)controles kraamzorg

Ongeveer 6 weken na de bevalling komt de verloskundige langs voor een nacontrole. Daarbij zullen we praten over de zwangerschap, de bevalling en de kraamweek en hoe je dit hebt ervaren. De zorg van je baby valt dan wel onder het consultatiebureau maar je kunt gerust nog vragen stellen. We denken graag met je mee. De controle is verder vooral bedoeld voor jouzelf en je herstel.  We kunnen tijdens deze afspraak ook de mogelijkheden voor anticonceptie bespreken als daar behoefte voor is.

Je kunt telefonisch een afspraak maken, het liefst met je eigen verloskundige die jou heeft begeleid. Heb je eerder dringende vragen? Neem dan ook gerust contact op.

Bel ons

Op werkdagen zijn wij van 08:30 – 17:00 uur bereikbaar op:
035 – 647 39 74


E-mail ons

U krijgt op werkdagen binnen 24 uur
een reactie:
contactaanvraag versturen

5.0
Persoonlijk en fijn contact. Lekker pragmatisch en goede ondersteuning. Enige minpuntje is beperkte hoeveelheid spreekuur op de locatie op de Neuweg voor als je in die omgeving woont.
 Vera

Vera

03-12-2022

Google
5.0
Ik heb een onweis goede tijd gehad bij materna. Ze namen goed de tijd voor je. Als er nog een kleine bij komt ga ik zo ie zo terug bij materna.
Lonneke

Lonneke

03-12-2022

Facebook